Πωλήσεις και Marketing βαδίζουν μαζί!

Πωλησεις - Marketing - Branding

Πωλησεις - Marketing - Branding

Ας αναπτύξουμε την επιχείρησή σας! Πωλήσεις και Marketing βαδίζουν μαζί! Αυτός ο κανόνας ισχύει για κάθε τουριστικό κατάλυμα που στοχεύει πραγματικά στην απόλυτη καθιέρωση του ονόματός του στην αγορά!

Ο πιο ασφαλής δρόμος για το πετύχει αυτό μια επιχείρηση είναι η υιοθέτηση της σωστής στρατηγικής διαφήμισης και branding. «Όταν σε θυμούνται, έχεις ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη τους». Είναι πολύ σημαντικό για ένα τουριστικό κατάλυμα που δραστηριοποιείται σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, να αξιοποιήσει το τεράστιο τουριστικό υπόβαθρο της χώρας προκειμένου να ξεχωρίσει πραγματικά στον ανταγωνισμό και να γίνει ταυτόσημο των υπηρεσιών διαμονής για κάθε υποψήφιο επισκέπτη.

Aegean Palace

Glaronissi Beach

Στην Optima έχουμε αναπτύξει ένα πλήρες πακέτο ολοκληρωμένης διαφημιστικής προβολής και branding για τουριστικά καταλύματα και παρέχουμε σε κάθε επιχειρηματία του κλάδου, τη δυνατότητα να αυξήσει σταθερά τις πωλήσεις του και να απολαύσει μακροπρόθεσμη επιτυχία. 

Τα 6 βήματα που ακολουθούμε για την επίτευξη ενός ολοκληρωμένου διαφημιστικού πλάνου στοχεύον στη διαμόρφωση τόσο του χαρακτήρα των παρεχόμενων υπηρεσιών σε σχέση με την τοποθεσία του καταλύματος και τους επισκέπτες σας, όσο και το ευρύτερο πλάνο της στρατηγικής σας προώθησης και προβολής.

Virtu on the Hill

Σχεδιασμος δωματιων & παρεχομενων υπηρεσιων

Η διαμόρφωση των τύπων δωματίων του καταλύματος ανάλογα με το ύφος του καταλύματος και τις ανάγκες των επισκεπτών σας, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το είδος ολόκληρης της επιχείρησης και τη θέση της στην αγορά. Το ίδιο ισχύει και για τις υπηρεσίες που διατίθενται προς πώληση στο κατάλυμα, οι οποίες πρέπει να δημιουργηθούν λεπτομερώς, με στόχο να συμβάλλουν στην αύξηση της εμπορικής αξίας του καταλύματός σας.

Κατανοηση του κοινου

Αν γνωρίζεις το κοινό που απευθύνεσαι, έχεις ήδη βάλει τις βάσεις για την επιτυχία! Βάσει της ανάλυσης του χαρακτήρα, της τοποθεσίας και των παροχών του ξενοδοχείου, επιλέγουμε τις αγορές στις οποίες θα απευθυνθούμε για την πιο αποδοτική και αποτελεσματική προώθησή του.

Naxian Serenity

Marine Dream

Τροπος λανσαρισματος

Η διαρκής εξέλιξη και προσαρμογή στα νέα δεδομένα είναι το παν! Με τη συνεχή αναπροσαρμογή των τιμών πώλησης των δωματίων, των υπηρεσιών και των προϊόντων, σύμφωνα με την απαιτούμενη πληρότητα, βάσει ζήτησης, ανταγωνισμού και εποχικότητας, επιτυγχάνεται ο άριστος συντονισμός σε live επίπεδο με τις τάσεις της αναζητήσεων από τους επισκέπτες. 

Στο ίδιο πλαίσιο ανήκει και η διαμόρφωση και συνεχής αναπροσαρμογή, όπου απαιτείται, των πολιτικών κράτησης, πληρωμής και ακύρωσης, που θα διευκολύνουν τους υποψήφιους επισκέπτες σας να ολοκληρώσουν την κράτησή τους.

Ο τρόπος της διαχείρισης, ωστόσο, δεν αφορά μόνο τη σχέση σας με τους επισκέπτες, αλλά και εκείνη με τους συνεργάτες σας. Γι’ αυτό και αποτελεί προτεραιότητα η δημιουργία συμφωνιών για την αποτελεσματική διαχείρισης των πιστώσεων και των ανοικτών υπολοίπου σε πρακτορεία και κανάλια πώλησης των υπηρεσιών και των προϊόντων του καταλύματος.

Διαδικτυο & στρατηγικες συνεργασιες

Η προώθηση ενός καταλύματος είναι μια σύνθετη διαδικασία που ξεκινά από τον σχεδιασμό της κατάλληλης στρατηγικής και πραγματοποιείται σε πολλαπλά επίπεδα. 

Διαδικτυακά είναι απαραίτητη η δημιουργία λειτουργικής σελίδας στις πλατφόρμες πώλησης των υπηρεσιών και των προϊόντων του καταλύματος, σε συνδυασμό με τη δημιουργία μιας σύγχρονης λειτουργικής σελίδας της επιχείρησής σας, με στόχο να βρεθείτε στις κορυφαίες θέσεις της Google, όταν οι χρήστες αναζητούν αυτό που προσφέρετε.

Virtu Suites

Villa Flora

Για τον στόχο αυτό, επιδιώκουμε την ανάπτυξη της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας σας με στρατηγικές και σύγχρονες μεθόδους, με σκοπό την ανάπτυξη των μεμονωμένων κρατήσεων και ως εκ τούτου της κερδοφορίας σας. Συγχρόνως, με δημιουργία, διαδικτυακής μηχανής κρατήσεων για μεμονωμένους επισκέπτες και πράκτορες, επιτυγχάνουμε την ανάπτυξη των πωλήσεων και της πληρότητας του καταλύματός σας και ως αποτέλεσμα την κερδοφορία σας.

Ταυτόχρονα, η επίσκεψη και παρουσίαση του καταλύματός σας σε επιλεγμένες εκθέσεις και workshops στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε συνδυασμό με τις επισκέψεις και ραντεβού σε τουριστικά γραφεία, αποστολή στοχευμένων newsletter, παρουσιάσεις του καταλύματος διαδικτυακά ή διά ζώσης, θα εξασφαλίσουν την αποδοτική παρουσίαση του καταλύματος σας στο εξωτερικό και το εσωτερικό.

Villa Flora

Branding – Λεμε την ιστορια σας!

Όταν αναγνωρίζουν το brand σας ήδη από το λογότυπο, τότε έχει πραγματοποιήσει ένα τεράστιο βήμα στην αγορά. Η οργάνωση και υλοποίηση της κατάλληλης στρατηγικής branding αποτελεί τον πιο ασφαλή τρόπο για να δώσετε μια προστιθέμενη αξία στις υπηρεσίες σας, να χτίσετε μια σχέση εμπιστοσύνης με τους επισκέπτες σας και κατ’ επέκταση, να κατευθύνετε αποτελεσματικότερα κάθε σας διαφημιστική ενέργεια.

Η βάση για το πετυχημένο branding βρίσκεται στην έρευνα της αγοράς και την ανάλυση του καταλύματος, των προσφερόμενων υπηρεσιών και προϊόντων, της τοποθεσίας, των προτερημάτων και ελαττωμάτων που έχει, έτσι ώστε να δημιουργηθεί η κατάλληλη εταιρική ταυτότητα που θα προωθεί στην αγορά το κατάλυμα.

Αφού ολοκληρωθεί η έρευνα και όλα τα δεδομένα είναι διαθέσιμα, στη συνέχεια προχωρούμε στη διαμόρφωση των χαρακτηριστικών του καταλύματος:

  • Δημιουργία διακριτικού τίτλου/ονομασία που προκύπτει μέσα από την εταιρική ταυτότητα.
  • Δημιουργία λογότυπου που αντιπροσωπεύει τον διακριτικό τίτλο
  • Δημιουργία σλόγκαν με σκοπό να παρακινήσει τον επισκέπτη να συνδεθεί με την επιχείρηση.
  • Καθορισμός των χρωματικών αποχρώσεων που υπογράφουν τα χαρακτηριστικά του ονόματός της.
  • Σχεδιασμός των δημιουργικών που προβάλλουν σταθερά το ύφος του ξενοδοχείου (επιγραφή, σήμανση, γραφική ύλη κτλ.) σε συνεργασία με τον γραφίστα και υπό την καθοδήγηση της διοίκησης.

Arco Naxos

Φωτογραφιες & βιντεο παρουσιασης

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις! Η σωστή παρουσίαση ενός καταλύματος μέσα από την ιδανική απεικόνιση σε φωτογραφίες και βίντεο μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά για τους υποψήφιους επισκέπτες σας.    

Η ομάδα της Optima, χάρη στη μεγάλη πείρα που διαθέτει ως προς την αισθητική αποτύπωση κάθε τύπου επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της φιλοξενίας, παρέχει υπηρεσίες επαγγελματικής φωτογράφισης και δημιουργίας βίντεο παρουσίασης για ξενοδοχεία και καταλύματα και εξασφαλίζει ένα άρτιο αποτέλεσμα υψηλής αισθητικής. 

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε μια επιχείρηση, όχι μόνο να εντυπωσιάσει και να δημιουργήσει μια υψηλής ποιότητας εικόνα προς τους επισκέπτες, αλλά και να τους βοηθήσει ώστε να σχηματίσουν μια πραγματική αντίληψη για το κατάλυμά σας και τις παροχές του.

Παράλληλα, αξιολογούμε το οπτικοακουστικό υλικό που έχετε ήδη στη διάθεσή σας και σας καθοδηγούμε βήμα βήμα για την αποτελεσματική αξιοποίησή του, μέσα από τις κατάλληλες προτάσεις βελτίωσης και αναβάθμισης.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπο μας.